خبرگزاری فارس: معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: دو نوع سیستم گرمایشی شامل «سیستم حرارت مرکزی» و «بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد» برای مدارس پیشبینی شده است که متناسب با شرایط، در مدارس کشور استفاده میشود.
مرتضی رئیسی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص وضعیت سیستم گرمایشی مدارس اظهار داشت: این سازمان طی سالهای گذشته تلاش کرده است تا سیستم گرمایشی تمام مدارس استاندارد باشد.
وی ادامه داد: دو نوع سیستم گرمایشی شامل «سیستم حرارت مرکزی» و «بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد» برای مدارس پیشبینی شده است که متناسب با شرایط، در مدارس کشور استفاده میشود.
* استفاده از سیستم حرارت مرکزی در مدارس دارای چندین کلاس
رئیسی گفت: در مدارسی که دارای تراکم جمعیتی بالاست؛ در شهرها و حتی در روستاها، جاهایی که تعداد کلاس قابل توجه است، از سامانه حرارت مرکزی استفاده میشود.
وی افزود: مردم، فرزندانشان را دست ما میسپارند و در واقع دانشآموزان، امانتی در دست ما هستند؛ به همین دلیل ما ایمنترین سیستمی که در جامعه مهندسی کشور مطرح است را استفاده میکنیم که سیستم حرارت مرکزی است.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در سیستم حرارت مرکزی، منبع تولید گرما از دسترس دانشآموزان دور است که استفاده از سامانه آب گرم یا استفاده از سامانه حرارتی هوای گرم، از جمله آن است و ما در تعدادی از مدارس استفاده میکنیم.
* بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد در مدارس یک یا دو کلاسه
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بیان کرد: در مدارسی که امکان اجرای سامانه حرارت مرکزی وجود ندارد یا مدارس یک کلاسه و دو کلاسه، از بخاریهای نفتی کاربراتوریهای استاندارد استفاده میشود.
وی ادامه داد: استفاده سیستم حرارت مرکزی و بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد بر اساس مقررات ملی ساختمان است.
* مدارس قدیمی هم سیستم حرارت مرکزی ندارند
رئیسی در پاسخ به این پرسش که «چه تعداد از مدارس کشور از سیستم حرارت مرکزی استفاده میکنند؟»، گفت: مدارسی که در سنوات گذشته ساخته شدند و مدارس روستایی یککلاسه و دوکلاسه، سیستم حرارت مرکزی ندارند.
وی با بیان اینکه به تعداد کافی بخاری نفتی کاربراتوری در سالهای قبل تأمین کردیم، اضافه کرد: سال گذشته اعتبار خوبی برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس در اختیار ما قرار گرفت و اولویت اول ما تأمین بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد برای چنین مدارسی بود.
* دستورالعمل هر ساله وزیر آموزش و پرورش
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش به دستورالعمل وزیر آموزش و پرورش در خصوص ایمنی سیستمهای گرمایشی مدارس اشاره کرد و اظهار داشت: دستورالعملی هر سال توسط وزیر آموزش و پرورش صادر میشود که اختصاص به امسال و سال قبل ندارد.
وی ادامه داد: در دستورالعمل وزیر آموزش و پرورش بر رعایت نکات ایمنی و بازبینی سیستمهای گرمایشی مدارس تأکید شده است که این بخشنامه به آموزش و پرورش تمام مناطق کشور و حتی به مدارس ابلاغ شده است.
رئیسی گفت: معتقدم رعایت این نکات ایمنی مهمتر از نوع سیستم گرمایشی است که در مدارس استفاده میکنیم و اگر نکات ایمنی را رعایت کنیم، حادثهای اتفاق نمیافتد.
* سیستمهای گرمایشی مدارس باید توسط اهل فن بازبینی شود
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: باید بخاری نفتی کاربراتوری و سامانه حرارت مرکزی توسط اهل فن بازبینی شود و اشکالاتی که وجود دارد مرتفع شود.
وی افزود: در برخی موارد نیاز به تعمیرات وجود دارد که اگر رسیدگی نشود، میتواند منجر به حادثهای شود.
رئیسی ادامه داد: استفاده از بخاری نفتی کاربراتوری استاندارد باید با رعایت همه نکات باشد و مسیر خروج گاز و دودکش مسدود نباشد.
* اختصاص 80 درصد اعتبار 24 میلیاردی استانداردسازی تجهیزات گرمایشی مدارس
رئیسی به اعتباری که در سال گذشته برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس اختصاص یافت، اشاره کرد و گفت: 24 میلیارد تومان برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مدارس پیشبینی شد که بیش از 80 درصد آن اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: مهر ماه امسال، مدارس از محل این اعتبار و اعتبار تعمیراتی، آماده شدند ضمن اینکه اولویت ما در موضوع تعمیرات مدارس و خرید تجهیزات، تأمین بخاری و سیستمهای گرمایشی مدارس است؛ اما نباید فراموش شود که رعایت نکات ایمنی یک اصل در استفاده از سیستمهای گرمایشی است.